Erik çeyrek altını solladı

Türkiye’de geçtiğimiz günlerde hasadına başlanan erik, tezgahlarda yerini almaya başlarken fiyatı ise çeyrek altını geçti.

Erik çeyrek altını solladı
Haber albümü için resme tıklayın

Erik tezgahlardaki tahtını geri aldı

İzmir’de yaklaşık 350 çeşit taze ve dondurulmuş meyve sebzeyle tezgahını süsleyen manav Nizami Buran, geçtiğimiz günlerde ilk hasadı yapılan eriği de herkesten önce satışa sundu. Mersin’de yetiştirilip hasat edildikten sonra 70 gramlık paketler halinde satışa sunulan erikler, manav tezgahında paketi 50 liradan alıcı buluyor.

Kilogram fiyatı dudak uçuklattı

Kilogramı 720 liradan satılan eriğin fiyatı, ülke genelinde ortalama 700 liradan alıcı bulan çeyrek altını da geçerken, havaların ısınmasıyla birlikte fiyatların da normal seviyeye gelmesi bekleniyor.


Yerli eriğin Türk piyasasına girdiğini ifade eden manav Nizami Buran, “İlk ürünleri piyasaya sunduk. Yeni çıktığı ve nadir bulunduğu için kilosu 700 TL ile bin TL arasında değişiyor. Bu ürünler yerli ürün. İthal eriklerin tadında sıkıntı oluyor, kabuğu kalın oluyor.

Yerli eriğinin aroması daha güzel ve sulu olur. Havalar ısındıkça fiyatlar düşer. Şuan talep çok mal az olduğu için fiyatlar yüksek” dedi.
Buran, vatandaşlara ilerleyen günlerde fiyatların düşeceğini müjdeledi.

27 Şub 2021 - 13:16 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak B Gazete Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan B Gazete hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler B Gazete editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı B Gazete değil haberi geçen ajanstır.