Kurban Kavurması Nasıl Olur? Bayrama Özel En Lezzetli Kavurma Tarifi

Kurban Bayramı demek hiç şüphesiz et ve kavurma demek Yemek zevkinin zirveye çıktığı bu dönemde kurban kavurması nasıl olur, en lezzetli kavurma tarifleri, kavurma yapmanın püf noktalarını aratmaya başladı. Biz de sizler için derledik...

Büyütmek için resme tıklayın

Kurban bayramının gelmesiyle et tüketimi en üst seviyeye çıktı. Yüzyüze bayramlaşmaların yaşanmadığı bu dönemde birçoğumuz yemeğe, içmeye daha fazla zaman ayırdık. Kurban kestik sıra da yemeğe geldi. Peki ama lokum kıvamında  kavurma nasıl yapılır? Pişirme süresi ne kadardır? İşte size ve bayram sofralarınıza özel en lezzetli kavurma tarifi ve püf noktaları, 

Kavurma tarifi dünden beri en çok aranan konular arasında yer aldı. En ince ayrıntısına kadar haberimizde bulacaksınız. 

Kavurma yaparken kesilen kurbanın bir gece buz dolabında bekletilmesi, dinlendirilmesi gerektiği unutulmamalıdır. Kavurmanın en önemli püf noktalarından biri de budur. Ağızda dağılan lezzetli şekilde yapmak istiyorsanız lütfen diğer adımları da takip edin..

Malzemeler

Et (dana kuşbaşı, kuzu, koyun, kuşbaşı)

Kuyruk yağı

Tuz, isteğe göre baharat (acı biber, karabiber, kekik)

Kavurma Nasıl Yapılır:

  •  İlk olarak orta büyüklükteki bir tavaya ince ince doğradığınız katı kuyruk yağlarını atın biraz soteleyin. Sonra kuşbaşı doğradığınız etleri tavaya atın.
  • Suyunu salana kadar kısık ateşte pişirin. Unutulmamalıdır ki en önemli püf noktası kısık ateşte pişirmektir
  • Etler yarım saat içinde suyunu salacaktır. Bu adımda tencerenin üstündeki koyu kıvamlı kısım atılabilir.
  • Bu adımdan sonra tekrar et suyunu çekmesi beklenmelidir.
  • Etler suyunu çekmeye başlayınca aynı şekilde pişirmeye devam edin, damak zevkinize göre sıvı yağ veya tereyağ ekleyebilirsiniz.
  • Et suyunu salıp tekrar çekmeye başladığında normal yemeğe koyduğunuzdan biraz daha fazla miktarda tuz ekleyin.

İsteğe göre baharat ilavesi yapın ve servise hazır. Afiyet olsun. Pişirme süresi 45 dakika

Kavurma kaç kalori

Kavurma yemek olarak çok lezzetli olsa da aşırıya kaçtığında istenmeyen durumlar ortaya çıkabiliyor. Kilosunu kontrol etmek isteyenler porsiyon ayarı yapıyor. Bir porsiyon dana kavurmada 100 gram olduğunu düşünürsek kavurma 240 kalori kcal'dir. 150 gram ise 360 kaloriye denk gelir. Ayrıca yeterli ve dengeli olarak tüketilmesi sağlımız için çok önemli. Ancak bilinçli yenildiği takdirde! Aksi halde et, sağlık problemlerine sebep olabiliyor. Özellikle kalp, diyabet veya hipertansiyon, gut gibi kronik hastalıklara sahipseniz ya da gastrit, ülser gibi mide rahatsızlığınız varsa yediklerinize oldukça dikkat etmeniz gerekiyor. 

Besin ve enerji değerleri

Kalori. 240.5 kcal. 240.50 kcal %9.93.
Su. 66.76. 66.76 Gram %3.34.
Protein. 18.65. 18.65 Gram %37.30.
Kolestrol. 76.18. 76.18 Miligram %25.39.
Sodyum. 222.05. 222.05 Miligram %9.25.
Potasyum. 166.86. 166.86 Miligram %4.77.
Kalsiyum. 20.21. 20.21 Miligram %2.02.
Vitamin A. 389.68.

Kavurma nasıl saklanır?

Sadece öğün olarak değil, fazla miktarlarda yaptığınızda buzluğa atarak devamlı kullanabilirsiniz. Eğer etlerinizi pişirdikten sonraki 35 gün içerisinde tüketecekseniz soğuyup donduktan sonra keserek buzdolabında saklayabilirsiniz. Daha sonra tüketecekseniz derin dondurucuda saklamalısınız.
Bu şekilde pişirdiğiniz ve sakladığınız etlerinizi daha sonra yemeklerinizin içerisine ekleyebilirsiniz. Pilavın yanına sabah kahvaltıda yumurta ile de tüketebilirsiniz.

01 Ağu 2020 - 19:31 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak B Gazete Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan B Gazete hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler B Gazete editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı B Gazete değil haberi geçen ajanstır.



Bursa Markaları

B Gazete, Bursa ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (539) 958 70 00
Reklam bilgi