Korona Riskine Karşı Tulum Peyniri

Vatandaşlar koronavirüse karşı bağışıklıklarını güçlendirecek doğal ürünlere yönelmeye başladı. Doğal yapılan probiyotik içeren zengini tulum peynirine talep arttı.

Türkiye'ye yayılma devam eden koronaya karşı uzmanlardan yapılan güçlü bağışıklık ve vucüt direnci uyarılarını dikkate alan vatandaşlar, doğal ürünleri yönelmeye başladı.  Probiyotik zengini olarak bililene Erzincan yöresine ait tulum peynirine taleb arttı. Türkiye'nin dört bir yanından sipariş aldıklarını dile getiren Erzincanlı üreticiler, “ Korona virüsü nedeniyle vatandaşlar doğal ürünlere yöneldi. Erzincan'da üretilen tulum peyniri köy ürünleri ve doğal. Yöresel ve doğal olarak yapılan peynirimiz, bağışıklık sistemine bire bir yararı olan ürünlerdir.” ifadelerini kullandı.

Koronaya karşı riski azaltıyor

Erzincan İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Uğur İbrahim Karakuş, “Bağışıklık sistemini güçlü tutma noktasındaki gıdalar arasında Erzincan tulum peynirimiz önemli bir yer almakta. Erzincan tulum peynirini koronaya karşı riski azaltmak adına daha çok tavsiye ediyoruz. Tulum peyniri yöresel bir üründür, organik bir üründür. Bu bakımdan bağışıklığı daha çok güçlendirecektir. Halkımızı tulum peynirini tüketmeye davet ediyoruz. Yeni sezonla birlikte tulum peynirinin yanısıra salamura, beyaz peynirimiz de piyasalarda yerini alacaktır. Erzincan halkı bilir, yemekten de keyif alır. Bunu Türkiye çapında değerlendirdiğimizde Erzincan'dan yaklaşık yılda 5 bin ton tulum peyniri imal etmekteyiz” dedi.

26 Mart 2020 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak B Gazete Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan B Gazete hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.


Bursa Markaları

B Gazete, Bursa ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (539) 958 70 00
Reklam bilgi