Muğla'da Ücretsiz Taşıma Krizine Çözüm Bulundu

Muğla Büyükşehir Belediyesi, şoför esnafı ve vatandaşlar arasında yaşanan ücretsiz taşıma sorununu ortadan kaldıracak bir karar aldı. Buna göre, ücretsiz taşımada ortaya çıkan fark belediye tarafından ödenecek.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, şoför esnafı ve vatandaşlar arasında yaşanan ücretsiz taşıma sorununu ortadan kaldıracak bir karar aldı. Buna göre, ücretsiz taşımada ortaya çıkan fark belediye tarafından ödenecek.

Şoför Esnafı ve Vatandaşlar Mağdur Olmayacak

Son günlerde şoför esnafının “Özel Halk Otobüslerini ücretsiz kullanan 65 yaş üstü yolcuların yalnızca ayın 1'i ile 4'ü arası ücretsiz yolcu taşıyacak, diğer günler ücretsiz taşıma yapmayacak" kararı alması üzerine ülke genelinde şoförler ve vatandaşlar arasında büyük sorunlara yol açmıştı. Bu kriz, Muğla’da Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün tarafından çözüldü.

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan çalışma doğrultusunda hem şoför esnafının hem de vatandaşların mağdur olmaması için ücretsiz taşımada ortaya çıkan fark belediye tarafından ödenecek. Bu şekilde hem şoför esnafının maddi kaybının önüne geçilecek hem de vatandaşlar ücretsiz taşıma hizmetinden sorunsuz olarak faydalanacak.

Başkan Gürün'den Örnek Bir Çalışma

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün toplumun tüm kesimini memnun edecek ve mağduriyetleri girecek bir çözüm bulması üzerine örnek bir çalışmaya imza atıldığı belirtildi. Açıklamada, “Ülkemizin birçok yerinde ücretsiz taşıma konusunda şoför esnafı ve vatandaşlarımız mağdur olmaktadır. Şoför esnafımız Bakanlık tarafından yapılan ödemenin ücretsiz taşıma maliyetini karşılamadığını, vatandaşlarımız ise ücretsiz biniş konusunda çeşitli zorluklar çektiklerini bizlere ilettiler. Konu üzerinde hassasiyetle duran Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Osman Gürün bu konuda hem şoför esnafını hem de vatandaşları mağdur etmeden bir çözüm yolu buldu. Hayata geçirilecek karar ile birlikte elektronik ücret toplama sistemi üzerinden aldığımız biniş raporu doğrultusunda, otobüslerin ay içinde taşımış oldukları ücretsiz yolcu sayılarını tespit edeceğiz. Yaptığımız bu tespitin ardından Bakanlık tarafından yapılan ödeme düşülerek kalan miktar araç sahiplerine belediyemiz tarafından ödenecek. 1359 otobüsü kapsayan bu çalışma doğrultusunda hesaplanan hasılat üzerinden birim fiyatı doğrultusunda yapacak olduğumuz ödeme ile hem vatandaşlarımızın ücretsiz seyahat hakkını daha rahat kullanmalarını sağlayacağız hem de şoför esnafımızın maddi kayıplarını telafi ederek ülkemiz için örnek bir projeyi hayata geçireceğiz" ifadelerine yer verildi.

31 Eki 2023 - 17:06 Muğla- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak B Gazete Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan B Gazete hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler B Gazete editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı B Gazete değil haberi geçen ajanstır.