Kuru fasulye borsası Okan Tuna'yı rahatsız etti

Gazeteci Okan Tuna, köşe yazısında ekonomik krizin lokanta fiyatlarına yansımasını farklı bir açıdan ele aldı. Tuna, krizin etkileri kesesine yansıyınca kaleme aldığı 'Bir tabak fasulye 82 lira olur mu?' adlı yazısında fahiş fiyat artışlarını eleştirdi.

Haber albümü için resme tıklayın

Gazeteci Okan Tuna 'Türk Milletinin milli yemeği' olarak tabir ettiği kuru fasulyenin fahiş fiyatını eleştirdiği yazısında fasulye yemekten vazgeçip iskender yemeğe gittiğini söyledi. Son dönemde özellikle ekonomik kriz ve hükümetin politikalarına eleştirel yazılarıyla dikkat çeken Tuna fahiş fiyatlara tepki gösterdiğinin altını çizdi.

Tuna: Bir tabak fasulye 82 lira olur mu?

Okan Tuna enbursa.com adlı internet sitesi üzerinden yayınladığı köşe yazısında kuru fasulye fiyatını eleştirip iskender yemeğe gittiğini vurguladı. Özellikle esnaf lokantalarında yemek fiyatlarının fahiş artışına dikkat çeken Tuna, ''Bir tabak kuru fasulye 82 lira olur mu hiç?' diyerek serzenişini ifade etti.

Lokantada öğle yemeği maliyetini pavyon hesabına benzeterek teşbihte hata yapan Tuna '' Sadece bir kişi, çorba, yemek ve tatlı yese hemen hemen 230 lira para ödeyecektik işletmeye. Salata da isterseniz ayrıca 60 lira. Çarp bunu 4 kişiyle. Çayıyla kahvesiyle 1000 lirayı geçiyor. Birilerinin deyimiyle “pavyon hesabı” Yuh ki ne yuh!'' dedi.

Okan Tuna'nın köşe yazısının tamamı şu şekilde:

''Doğru okudunuz.

Bildiğiniz kuru fasulye.

Hani şu Türk milli yemeği.

Bir tabak kuru fasulye 82 lira olur mu hiç?

Olmuş bile.

Geçenlerde;
Misafirlerimizi ağırladık FSM Bulvarı’nda bir işletmede.

İçkisiz bir işletme.

Öğle yemeği yiyeceğiz.

Mönülere baktık.

Sadece kuru fasulye 82 lira!

Yahu olacak şey mi Allah aşkına?

Gerçi;
Markasına ve türüne göre değişiyor ama…

Kuru fasulyenin kilosu, bakkal ve marketlerde 28 liraya da satılıyor, 40 liraya da.

İyi de;
Lokantada size verilen bir porsiyon kuru fasulye 1 kilo olmadığına göre ve de fiyatı 82 lira olduğuna göre nedir Allah aşkına bu rakam?

Alt tarafı 100 gram fasulye!

Acaba;
Nasıl bir işlem görüyor da 82 lira gibi bir fiyat istenebiliyor?

Mönüdeki diğer yemeklerin fiyatlarını söylemiyoruz bile.

130 liradan başlıyor diğer yemeklerin bir porsiyonu.

Yani;
Sadece bir kişi, çorba, yemek ve tatlı yese hemen hemen 230 lira para ödeyecektik işletmeye.

Salata da isterseniz ayrıca 60 lira.

Çarp bunu 4 kişiyle.

Çayıyla kahvesiyle 1000 lirayı geçiyor.

Birilerinin deyimiyle “pavyon hesabı”

Yuh ki ne yuh!

Alt tarafı lokanta yahu, alt tarafı kuru fasulye yahu, alt tarafı öğle yemeği yahu!

Ne oldu biliyor musunuz?

Yemeğe götürdüğümüz misafirler utandı bu fiyatlardan ve “kalkalım” dediler kibarca.

Evet evet “kalkalım” dediler.

Fiyatlara tepki olarak.

Ve de kalktık.

Sonra da;
Yürüyerek, her zaman ki gülen yüzüyle misafirlerini karşılayan Kebapçı Tamer’e gittik de hiç olmazsa porsiyonu 110 liradan adam gibi İskender kebap yedik.

Ah be fasulyeci!

Yani tamam dükkan kirası var, çalışan maaşı var da…

Bizden mi çıkaracaksınız arkadaş bu giderleri?

82 liraya kuru fasulye mi olur?''

13 Tem 2022 - 17:02 - Bursa



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak B Gazete Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan B Gazete hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA), Anka Haber Ajansı (ANKA) tarafından servis edilen tüm haberler B Gazete editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı B Gazete değil haberi geçen ajanstır.